Voordelige taxichauffeur opleiding volgen?
Dat kan bij Verkeersschool Habboul

Chauffeurspas halen in Amsterdam

Bij onze rijschool in Amsterdam kan je kiezen uit twee verschillende opleidingspakketten.

Verkeersschool Habboul is door het CBR én door de gemeente Amsterdam erkend als kwaliteit opleider van taxichauffers. Met onze combinatie opleiding haal je zowel de taxipas als een trambaanontheffing. Onze combinatie opleiding zorgt ervoor dat je voordeliger uitkomt en je snel aan de slag kan als taxichauffeur in Amsterdam!
Om als taxichauffeur werkzaam te zijn heb je een chauffeurspas nodig, oftewel een taxipas. Wil jij een taxichauffeur worden, dien je een aantal examens te behalen. Hieronder leggen wij de twee fases uit om taxichauffeur te worden.

Fase 1:
De eerste fase bestaat uit een theorieopleiding. Voor deze theorieopleiding krijg jij drie avonden cursus van in totaal 9 uur. Aansluitend aan de cursus heb jij het theorie-examen bij het CBR examen in Amsterdam. Het theorie-examen bestaat uit 40 vragen, hiervan moet jij er 32 goed hebben om te slagen. Alle benodigdheden, zoals boeken en oefenmateriaal, krijg jij van ons tijdens de cursus.

Fase 2:
De tweede fase bestaat uit een praktijkopleiding. Voor deze praktijkopleiding krijg jij praktijklessen van ons in Amsterdam. De praktijklessen bestaan uit 2 dagdelen van in totaal 4 uur. Aansluitend aan de praktijklessen boeken bij het praktijkexamen voor jou bij het CBR in Amsterdam.

Het praktijkexamen bestaat uit 3 onderdelen:
1e onderdeel: Vanuit het CBR in Amsterdam krijg je de opdracht om naar één van 5 objecten te rijden.
2e onderdeel: Vanaf het object waar je naar toe bent gereden, krijg je een willekeurig adres waar je naar toe met rijden met navigatie.
3e onderdeel: Vanaf het adres rij je op aanwijzingen van de examinator terug naar het CBR in Amsterdam.

Om te slagen voor het praktijkexamen dien jij als professionele taxichauffeur de examinator, die op dat moment jouw klant is, veilig en comfortabel van A naar B te brengen. Ook moet dit gaan via de meest efficiëntste route.

Wanneer je geslaagd bent?

Wanneer je geslaagd bent voor beide examens mag jij jezelf taxichauffeur noemen. Na het in ontvangst hebben genomen van je taxipas mag jij als taxichauffeur door heel Nederland werken. In Amsterdam mag jij dan enkel en alleen bel werk en contractvervoer werk doen. Als jij ook straattaxi wil doen in de gemeente Amsterdam, dien je niet alleen een taxipas te hebben maar ook een trambaanontheffing. Hiervoor kan jij bij ons een combinatieopleiding volgen, bij deze opleiding haal jij dan en je taxipas en je trambaanontheffing.

Benieuwd naar onze pakketten?

Meld je aan voor een gratis proefles en maak kennis met Verkeersschool Habboul

Bedrijfsinformatie

Locatie
Johan huizingalaan 292
1065JN Amsterdam

Telefoonnummer
020 341 6412

E-mail adres
info@verkeersschoolhabboul.nl

Terugbel verzoek

Wil je meer informatie hebben en wens je graag teruggebeld te worden? Laat je naam en telefoonnummer achter en een van onze medewerkers zal je dan direct opbellen!

TOP